Polestar rapporterar stark början på 2022

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 maj 2022

De senaste månadernas siffror över nybilsregistreringar från Mobility Sweden har visat ökad efterfrågan på Polestar 2. I april registrerades 496 exemplar vilket gjorde den till månadens mest registrerade elbil efter Kia Niro med 670 exemplar.

Och det är inte bara i Sverige som leveranserna har ökat. Märket rapporterar nu ett rekord i försäljningen under årets fyra första månader. Med 13 600 sålda bilar fördubblades försäljningen jämfört med samma period förra året.

Och prognosen för framtiden ser enligt vd Thomas Ingenlath lovande ut. Inte minst genom lanseringen av nästa modell, elsuven Polestar 3, senare i år.

Kommande elsuven Polestar 3

– Vi tror att vår framtida tillväxt kommer att påskyndas ytterligare av vårt inträde på den lukrativa SUV-marknaden senare i år med världspremiären i oktober av den efterlängtade elektriska suven Polestar 3, säger Thomas Ingenlath i ett uttalande.

Polestar 3 ska byggas i Volvos fabrik i North Carolina, där även Volvos nästa elbil tillverkas som är en eldriven efterföljare till suven XC90. Med det har både Polestar och Volvo visat att de ser USA som en viktig marknad under kommande år.

Tidigare i år meddelade också hyrbilsföretaget Hertz att de beställer 65 000 bilar från Polestar under en femårsperiod.  

Under årets fyra första månader har Polestar också expanderat från 19 till att nu finnas på 23 marknader. Ytterligare länder som Israel och Italien ska följa senare i år.

Förra året uppnådde Polestar sitt mål på att leverera 29 000 bilar. Till 2025 ska det fördubblas till 290 000 bilar om året.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: