Polestar tillbaka på Goodwood Festival of Speed

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 jul 2023

Idag börjar den årliga bilfestivalen Goodwood Festival of Speed i England. Under fyra dagar körs både gamla och nya bilar i olika tävlingar där det så kallade ”Hill Climb” som körs uppför en drygt 90 meter hög backe är det mest klassiska.

Polestar har flera gånger passat på att visa prototyper och specialverisoner som Polestar 2 BST under Goodwood – och i år är inget undantag. Tillverkaren är på plats både med elsuven Polestar 3 och en prototyp av den kommande sedanen Polestar 5. Även Polestar 2 BST Edition 230, specialversionen med 476 hästkrafter som endast byggs i 230 exemplar, finns i år på plats. Tillsammans ska alla bilar vara

– Vi älskar att visa våra senaste prototyper för allmänheten på Goodwood. Eftersom produktionen av Polestar 3 nu startar under första kvartalet 2024 är det dags för modellen att för första gången någonsin köra uppför den berömda backen, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Polestar 3

Tidigare i år meddelades att både Polestar 3 och Volvos tekniskt besläktade elsuv EX90 försenas till nästa år. Leveranserna är nu planerade att dra igång under andra kvartalet 2024. Då ska det också bli officell premiär för sedanen Polestar 5. En prototyp av modellen, som bygger på konceptet Precept, kördes redan förra året under Goodfwood Festival of Speed. Då fick vi veta att Polestar 5 får en svenskutvecklad drivlina med en elmotor på varje axel som ger en total effekt på 650 kW, eller 884 hästkrafter, och ett vridmoment på 900 Nm.

Polestar 5 använder en egenutvecklad plattform med ett chassi i epoxlimmad aluminium som ska sänka vikten och förbättra köregenskaperna.

– Den senaste verifieringsprototypen av Polestar 5 är också här. Goodwood känns som hemmaplan för vår elektriska fyradörrars GT eftersom den utvecklas i Storbritannien, säger Thomas Ingenlath.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: