Priset klart för sjusitsiga Volkswagen ID.Buzz

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 jun 2024

Genom att dra ut karossen med 25 centimeter har Volkswagen gjort plats för upp till sju personer i den förlängda versionen av ID.Buzz. Något som visade sig intressera besökare bland annat under elbilsmässan eCarExpo i Stockholm förra året, där det var Sverigepremiär för den längre “buzzen”.

Nu startar också försäljningen och med det får vi veta att priset börjar på 659.900 kronor. Vid försäljningsstarten ingår också ett “Drag- och komfortpaket” med utfällbar dragkrok, samt assistanspaketet bas som kommer med backkamera, adaptiv farthållare, uppvärmd ratt och framruta samt nyckellöst lås- och startsystem. Som tillval erbjuds nu paketet ”Drag- och komfortpaket Premium” till det reducerade priset 43.000 kronor där det ingår elektrisk och sensorstyrd öppning av bagageluckan samt sidoskjutdörrar och IQ.Light LED-Matrix strålkastare.

Förlängda ID. Buzz mäter 4,96 meter på längden och förutom plats för sju ryms då också ett batteripaket på 86 kWh. Det kan snabbladdas med 200 kW för att fyllas från 10 till 80 procent på 25 minuter och ger en räckvidd på upp till 47,2 mil. Den längre ID. Buzz har också fått Volkswagens senaste elmotor med en effekt på 210 kW (286 hästkrafter). Den som inte behöver köra så många personer kan plocka ut den tredje raden och fälla sätena på den andra för att då få ett bagage som rymmer 2.469 liter.

När kundleveranserna väntas komma igång har inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!