Priset klart – så mycket kostar Mini Aceman

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 jun 2024

I utrymmet mellan Mini Cooper och den större Mini Countryman (läs vår provkörning här) är det nu dags för Mini Aceman att ta plats. Med en längd på 4,07 meter är Aceman 36 centimeter kortare än Countryman och knappt två decimeter längre än Cooper. En annan skillnad är att Aceman är den enda i trion som endast finns att köpa med eldrift.

Nu får vi också veta vad priset blir när Mini börjar ta emot beställningar på Aceman. De börjar på 408.900 kronor för instegsversionen Mini Aceman E. Den kommer med 184 hästkrafter och ett vridmoment på 290 Nm som gör att Aceman E klarar 0-100 km/h på 7,9 sekunder. Batteriet är på 42,5 kWh som ger bilen en WLTP-räckvidd på 31 mil.

Den som behöver längre räckvidd kan kolla in Aceman SE, som har ett pris från 455.900 kronor. Här hittas ett större batteri på 54,2 kWh som ger en WLTP-räckvidd på 40,6 mil. Aceman SE har också en mer kraftfull motor med 218 hästkrafter och ett vridmoment på 330 Nm. Sprinten från 0-100 km/h går här något snabbare, 7,1 sekunder.

Båda versioner kommer med en ombordladdare på 11 kW. Mini Aceman E med det mindre batteriet kan snabbladdas med upp till 75 kW, hos Aceman SE med det större batteriet är det som mest 95 kW som gäller. I båda fallen en låg effekt jämfört med de flesta andra nya elbilarna på marknaden. Enligt Mini ska det i alla fall gå att fylla batteriet från 10 till 80 procent på knappt en halvtimme.

Insidan känns igen från uppdaterade Mini Cooper och Countryman med samma runda pekskärm på mitten av instrumentbrädan. Bagaget rymmer 300 liter, vilket kan jämföras med 211 liter i det mindre syskonet Mini Cooper. Något båda modeller ska ha gemensamt är en go kart-liknande körupplevelse. Om det stämmer för Aceman får vi återkomma kring efter en provkörning.

Kundleveranser är planerade att dra igång till hösten.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!