Nya MINI Aceman testas i öknen inför premiären

Carl Undéhn

Carl Undéhn

31 jan 2024

Eldrivna MINI Cooper har uppdaterats med en ny version och fick då sällskap av större Countryman, som också den nu kommer med eldrift. Men Mini ska också bredda det eldrivna utbudet med nya modellen Aceman. Om några månader ska det vara dags för premiär av modellen, som vi hittills endast sett som koncept. Då ett ganska futuristiskt och färgglatt sådant som också visade sig bjuda på en inredning ganska lik det vi sedan fick se i nya MINI Cooper och Countryman.

– Den helt eldrivna MINI Aceman öppnar upp nya möjligheter för kunder som vill ha en mindre crossover än vår framgångsrika MINI Countryman, säger märkeschefen Stefanie Wurst.

För till skillnad från MINI Cooper och Countryman kommer Aceman endast med eldrift och nu testas modellen i öknen inför premiären. I temperaturer på upp till 50 grader har bilens klimatanläggning och kylning av batteriet hårdtestats, meddelar MINI.

Från testerna får vi se bilder på en maskerad Aceman, men också lite mer tekniska detaljer kring bilen. Med en längd på 4,1 meter är Aceman 15 centmeter längre än MINI Cooper, några centimeter högre med en höjd på 1,5 meter och i princip lika bred, 1,75 meter.

Så här presenterades insidan av konceptet Aceman.

Enligt MINI är batteriet på 54,2 kWh, men det ges inga fler detaljer kring räckvidd eller laddnig. Enigt tidigare uppgifter väntas Aceman erbjudas med två batteristorlekar och två motoriseringsalternativ. Instegsmodellen uppges komma med ett batteri på 40 kWh för 32 mils räckvidd och 183 hästkrafter. Med det större batteriet på 54,2 kWh kommer också en starkare motor med 218 hästkrafter och räckvidden ökar till 40 mil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: