Renault bekräftar samtal kring samarbete med VW

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 feb 2024

Förutom ID.2all som ska få ett pris från 25.000 euro har Volkswagen planer på att även lansera en ännu billigare elbil. Det bekräftade Volkswagens chef Thomas Schäfer till Elbilen redan samma kväll som ID.2all hade premiär. Då med en prislapp som börjar på 20.000 euro, omkring 220.000 kronor, och för att lyckas med det uteslutar Volkswagen inte samarbeten med andra tillverkare.

ID.2all ska få sällskap av en mindre och billigare modell.

Till exempel Renault, vilket det ryktades om i slutet av förra året och att samtal förs bekräftas nu av Renaultchefen Luca de Meo. Men han är också tydlig med att det inte är några ”exklusiva samtal”. Om Volkswagen tvekar eller inte går fram i tillräckligt snabb takt kan Renault välja att samarbeta med någon annan.

Renault planerar en ny eldriven version av Twingo som hämtar mycket inspiration från originalet.

Rent konkret ska samarbetet handla om att ta fram en plattform för små och prisvärda elbilar för den europeiska marknaden. Ett exempel på det har Renault visat med sitt koncept på en ny version av eldrivna Twingo. Till skillnad från dagens version, som inte säljs i Sverige, hämtar nya Twingo tydlig inspiration hos originalet som lanserades på 1990-talet.

Även om Luca de Meo säger att de kan välja en annan partner än Volkswagen är det inte så att Renault kan välja och bestämma hur de vill. Även Renault behöver hitta samarbete för att lyckas med ambitionen att lansera eldrivna modeller som kostar under 25.000 euro, omkring 280.000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: