Rolls-Royce: Våra bilar är redan ”självkörande”

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

11 jul 2017

Rolls-Royce har inga planer på laddhybrider. Ren eldrift är det som gäller när företaget tar steget att elektrifiera sina modeller. Och varför skynda på utvecklingen av självkörande bilar när kunderna ändå inte brukar sitta bakom ratten?

– Eldrift är vad som kommer att gälla och vi tänker inte ta steget via hybrider, säger lyxbilstillverkarens vd Torsten Müller-Otvös till Autocar. Han tillhör den växande skara chefer inom bilindustrin som tror på förbränningsmotorns utdöende.

– Det kommer en tidpunkt, men ingen kan förutsäga när, då förbränningsmotorer inte kommer att existera.

2016 visade Rolls-Royce upp sin vision för framtiden. Foto: Rolls-Royce

2016 visade Rolls-Royce upp sin vision för framtiden. Foto: Rolls-Royce

När alla Rolls-Royce-modeller endast kommer att finnas med eldrift går inte heller att säga. Müller-Otvös säger bara att det kommer att ske när företaget anser tekniken vara mogen. Lyx är trots allt vad som säljer deras bilar och han säger köparna inte tillhör dem som är villiga att hoppa på den senaste tekniken innan den är väl beprövad.

Och så var det det där med autonoma bilar. Müller-Otvös säger till motortidningen att företaget inte har bråttom när det handlar om sådan teknik.

– Det är inget måste för våra kunder, eftersom många av dem redan har privatchaufförer. Så tekniken existerar redan i praktiken. Jag har inte träffat en enda kund som har sagt ”Torsten, när kommer en självkörande Rolls-Royce?”

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: