Så blir priset för nya eldrivna Fiat Grande Panda

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 jul 2024

Att Fiat haft en eldriven version av sin klassiska Panda på gång har det ryktats om länge. Och för några veckor sedan fick vi se de första bilderna på modellen, som nu kallas Grande Panda. Och som namnet antyder har den lilla bilen vuxit till sig en del och mäter nu 3,99 meter på längden.

Nu meddelar Fiats vd Olivier Francois att Grande Panda kommer få ett pris från under 25.000 euro, alltså omkring 280.000 kronor. Med det ger sig Grande Panda in och konkurrerar med modeller som Renault 5 och Volkswagens kommande ID.2all, men även Citroën ë-C3. En bil som Grande Panda delar teknik med då båda märken ägs av koncernen Stellantis.

Det betyder en elmotor på framaxeln med 113 hästkrafter och ett LFP-batteri på 44 kW som ger bilen en räckvidd på 32 mil. Med ett bagage på 361 liter tänker sig Fiat att nya Panda ska ersätta den utgångna 600L som familjebil.

På insidan hittas en pekskärm på 10,25 tum. Den sitter i en oval ram och formen ska vara en hyllning till Fiats klassiska testbana på taket av sin tidigare fabrik i Turin. En rolig detalj är att det finns en lite modellbil i den nedre högre delen av ramen.

Till skillnad från Citroën ë-C3 finns det här en liten frunk under motorhuven för laddkabeln. För att den ska få plats är den i form av en spiralkabel som då ska ta mindre plats. Utöver det har Fiat beslutat sig för principen “No More Grey” och Grande Panda kommer därför erbjudas i de grälla färgerna röd, grön, blått och gult, samt vitt och svart.

Fiat Grande Panda ska lanseras i höst och bilen är först ut i en hel serie nya modeller från Fiat.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: