Så många ID. Buzz levererades under 2023

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 jan 2024

Det var stora förväntningar inför premiären av ID. Buzz. Även om retroinslagen från konceptet tonades ned i serieversionen var det tydligt att Volkswagen hade lyckats träffa rätt med formspråket och hela idén. Något som även gjorde att ID. Buzz utsågs till Årets elbil 2022 av oss på Elbilen.

Även Volkswagen själva hade stora förväntningar på sin buss.

– Vi vill sälja omkring 120.000 exemplar om året. Den mest känslomässiga medlemmen i ID-familjen är populärt och har vad som krävs för att bli en bästsäljare, sade dåvarande märkeschefen för Volkswagen Ralf Brandstätter inför lanseringen.

Riktigt så många ”buzzar” lyckades de inte sälja under 2023. När Volkswagens Transportbilsdivision VWN, som står för tillverkningen av ID. Buzz och ID. Buzz Cargo, nu släpper siffrorna för förra året visar dem att det levererades totalt 29.300 exemplar av de båda modellerna.

Även om det inte är 120.000 är det en rejäl ökning jämfört med året innan, då det levererades 7.500 exemplar exemplar av ID. Buzz. I Sverge registrerades det 909 exemplar av ID. Buzz och 1.681 exemplar av ID. Buzz Cargo. Därmed gick nästan 9 procent av alla tillverkade ID.Buzz och ID.Buzz Cargo till Sverige.

VWN meddelar också att de i år börjar bygga både den förlängda versionen av ID. Buzz med plats för sju personer, samt fyrhjulsdrivna ID. Buzz GTX.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!