Så mycket kostar Kian som gör 485 km på en laddning

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

21 nov 2018

Kia Niro EV premiärvisas snart på svensk mark. Intresset för deras monter på eCar Expo i Göteborg lär bli stort, då närmare 6 500 personer finns med på företagets mejllista för de senaste uppdateringarna om bilen. Nu är det även klart vad den kommer att kosta i Sverige.

Crossovern, som har ett batteripaket på 64 kilowattimmar, har en räckvidd på 485 kilometer. Detta enligt den nya realistiska testcykelm WLTP.

Med 100 kilowatt laddar man till 80 procent på 54 minuter och det vätskekylda batteriet uppges klara upprepade snabbladdningar utan att det går ut över laddtiden.

Basvarianten kostar 430 000 kronor, alltså 370 000 efter elbilsbonus. Då ingår bland annat ett nyckellöst system, sjutumsskärm med navigation, backkamera och klädsel som delvis består av läder.

För 30 000 kronor extra får man bland annat helläderklädsel, led-strålkastare, ventilerade stolar och dödavinkelnvarnare.

Den som vill ha sollucka och en något större bildskärm, 8 tum, måste betala ytterligare 15 000 kronor – utöver de 30 000 kronorna då basversionen inte kommer att erbjudas med dessa detaljer.

Leverans till svenska återförsäljare beräknas ske i december, meddelar företaget.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!