Så ska Opels elbilar se ut

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

23 aug 2018

Alla Opels modeller ska vara elektrifierade 2024. Nu avslöjar också den tyska biltillverkaren hur de kan komma att se ut. Detta med konceptbilen GT X Experimental, som är en fyra meter lång kompakt-suv.

– Den ger entydig bild av hur vi på Opel ser på framtidens mobilitet, säger vd:n Michael Lohscheller.

Batteripaketet är på 50 kilowattimmar och kan laddas sladdlöst och bilen är kapabel till Level 3, den är alltså självkörande men kräver hela tiden förarens uppmärksamhet.

Företaget nämner inte räckvidden i pressmeddelandet, men man har i alla fall jobbat på att få bort detaljer som dörrhandtag och backspeglar. Detta för att köra bilen mer estetiskt tilltalande, men det är också detaljer som i allra högsta grad kan påverka räckvidden.

Att företaget satsar på elbilar är förstås spännande, särskilt efter att Ampera-e floppade – och detta enbart till följd av att GM sålde Opel till den franska PSA-gruppen. Samtidigt uppvisar man inte särskilt mycket nytänkande, då formspråket är rätt rejält likt Volkswagens ID-serie. Det hela beror kanske på framlyktorna, kanske på det faktum att man använder sig av samma gula accentfärg som VW. Till och med elektrifieringsplanens namn känns som ett plagiat: Pace! är ju onekligen förvillande likt namnet på Jaguars elbil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!