Annons:

Så ska Volkswagen pressa priset på ID.1

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 okt 2024

Dacia var tidiga med att låta ägaren ersätta infotainmentskärmen med den egna mobilen. Den som beställer instegsversionen You av Citroën ë-C3 får också en hållare för mobilen i stället för en skärm. Och tydligen funderar nu också Volkswagen på en liknande lösning i sin kommande mindre och billigare elbil ID.1. Orsaken är så klart att tillverkaren vill pressa priset och spara in kostnaden för en skärm i varje bil.

“Bring your own device” uppges Volkswagen kalla sin budgetlösning som kan bli verklighet i den kommande elbilen som väntas få ett pris från 20.000 euro, eller omkring 230.000 kronor. Konkret information kring modellen finns ännu inte, men Volkswagen har bekräftat att de arbetar på saken med en planerad lansering 2027.

Tesaserbilden av ID.1 här ovan visades också upp i somras, då efter att det stod klart att det inte blir något samarbete med Renault kring utveckling av bilen. De båda tillverkarna hade då fört samtal kring det, men Volkswagen valde till slut att sköta utvecklingen på egen hand.

Då genom en snabbare och mer effektivt utvecklingsprocess än vad vi brukar se hos Volkswagen. Koncernchefen Oliver Blume döpte det till ”Europe speed”, en anspelning på uttrycket ”China speed” som brukar användas för att beskriva de snabba processer som kinesiska biltillverkare ofta visar upp.
– Vår Volkswagen för 20.000 euro kommer att sätta standarden när det gäller design, kvalitet, utrustning och teknik till ett attraktivt pris, sa Oliver Blume tidigare i år.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: