Säljstart för Cupra Tavascan – då börjar leveranserna

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 jul 2024

Efter Volkswagen, Audi och Skoda är det till slut dags för Cupra att erbjuda sitt bidrag av en elsuv på MEB-plattformen. Då i form av Tavascan och i våras fick vi vet att det svenska priset börjar på 564.900 kronor för den bakhjulsdrivna version med 286 hästkrafter och 54,7 mils räckvidd med batteriet på 77 kWh.

Toppversionen Cupra Tavascan VZ kostar från 654.900 kronor och har dubbla elmotorer med en gemensam effekt på 250 kW (340 hästkrafter). Med det är 0-100 km/h är avklarat på 5,6 sekunder. Batteriet är samma på 77 kWh och räckvidden anges till 51,7 mil.

Nu börjar Cupra ta emot beställningarna av Tavascan och Cupra räknar med att en blivande favorit bland tjänstebilsförare.
– Vi är så glada att äntligen kunna erbjuda den svenska marknaden CUPRA Tavascan. En modell som passar in perfekt och är vad den svenska kunden efterfrågar idag, säger Per Brinkenberg, som är chef CUPRA Sverige.

Leveranserna till svenska kunder väntas komma igång efter sommaren. I nästa nummer av Elbilen, som kommer ut till prenumeranter den 12 juli.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!