Schweizisk oas visas i ökenstaden

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

8 dec 2016

En ”trädgård på hjul” –  så beskriver schweiziska Rinspeed sin senaste idé. Bilen är självkörande och ”trädgården” blomstrar på instrumentbrädan. Wacko? Visst, men allt är tillåtet på CES-mässan i Las Vegas. Dessutom är det en konceptbil, så …

oasis02Det tvåsitsiga fordonet, som har nästan lika stora glasytor som ett växthus, är främst avsett för stadstrafik och har en minimal svängradie. Manöverförmågan gör att Rinspeed jämför den med roboten R2D2 i ”Star Wars”.

Förutom plats att odla rädisor och bonsaiträd, det är vad skaparna föreslår, finns även bekväma fåtöljliknande säten, ett bord och en tv. Bilen är också uppkopplad mot ägarens hem och kan styra allt från klimatanläggning till belysning och kolla om det finns mjölk i kylen.

Bilen, som har fått namnet ”Oasis” ska visas upp på hemelektronikmässan CES i Las Vegas i januari. Mässan har blivit en allt viktigare arena för biltillverkare och tidningen Elbilen är förstås på plats för att bevaka det senaste i branschen. Läs mer om de konstiga konceptbilar och produktionsfärdiga modeller som visas upp där i nummer 1/2017.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: