Seat blir utan mindre elbil på MEB-plattformen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 sep 2021

Även om vi ännu endast sett de spektakulära koncepten UrbanRebel från Cupra och ID.Life från Volkswagen är budskapet tydligt. Arbetet med den mindre elbil som Volkswagenkoncernen utlovat till 2025 är i full gång.

Återstår bara att se om det utlovade priset på omkring 200 000 också är något som kan bli verklighet.

Även Skoda, som också ingår i Volkswagenkoncernen, ska lansera en mindre elbil på MEB-plattformen. Enligt tidigare uppgifter kommer den också lanseras först och få namnet Elroc.

När det kommer till Seat ser det däremot ut som att den spanska tillverkaren blir tvungen att ställa sig i skuggan av det egna prestandamärke Cupra.

Enligt branschtidningen Autmotove News Europe finns det inga planer på en mindre elbil på MEB-plattformen från Seat.

När Cupra alltmer stöps om till ett elbilsmärke ska Seat istället fokusera på hybridmodeller och bensinbilar med effektiva motorer.

Det är en utveckling som märktes av redan när elbilen El Born plötsligt blev en Cupra från att tidigare ha utvecklats som en bil från Seat.

Under en presentation av Cupras koncept UrbanRebel under bilmässan IAA bekräftade också Cupras utvecklingschef Werner Tietz att alla kommande mindre elbilar från Volkswagenkoncernen ska tillverkas i Seat/Cupras fabrik Martorell utanför Barcelona. Målet är att där tillverka 500 000 elbilar per år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: