Sono Motors höjer priset på solbilen

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

26 nov 2018

Kostnaden för batterier har inte fallit i den takt som Sono Motors trodde. Därför kommer deras 20 000-eurosbil i stället att kosta över 25 000 euro. Själva bilen kostar fortfarande 16 000 euro, men batteripaketet på 35 kilowattimmar kommer att kosta 9 500 euro – mer än dubbelt så mycket som företaget först lovade.

Batteripaketet kommer också att kunna leasas om man inte skulle känna för att köpa loss det.

Frågan är hur prisökningen kommer att påverka försäljningen. Hittills har det tyska startupföretaget fått in omkring 8 500 reservationer. I stället för 140 000 kronor efter supermiljöbilspremien landar priset i stället på 200 000 kronor den dag den kommer till Sverige.

Företaget tillkännagav prisökningen efter att tidningen Elbilens chefredaktör Fredrik Sandberg hade provkört bilen – läs mer om hans omdöme i det senaste numret av papperstidningen.Sammanfattningsvis var han imponerad, och inte bara över priset. Bilen har både solpaneler, som under en bra dag kan ge ett tillskott på 30 kilometers körning, och dragkrok som pallar för 800 kilo om bagageutrymmet på 650 liter inte skulle räcka till. Eller 1 250 liter med nedfällt baksäte.

Även luftfiltret imponerade på chefredaktören – trots att det är minst lika okonventionellt som resten av bilen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!