Start up-bolaget Ahera visar interiör av sin “radikalt” annorlunda elsuv

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 dec 2022

Det amerikansk-italienska start up-bolaget Ahera från Milano sticker inte under stolen med att det är de har siktet inställt på lyxbilssegmentet. Redan vid grundadendet beskrev de sitt nya märke som ett “ultra-premium” elbilsmärke.

Första modellen Ahera SUV är tänkt att lanseras 2025. Tidigare i år visades de första bilderna på den exteriöra designen. Det extravaganta utseendet ska visa på en “radikalt annan” stil jämfört med dagens elsuvar. Det gäller inte minst axelavståndet som är på hela tre meter och borde ge gott om plats på insidan.

Den får vi nu också se mer av när Ahera släpper bilder på hur de tänker sig exteriören.

Även där har de tagit ut svängarna ordentligt. Trots sportiga prestandasiffror som upp till 816 hästkrafter och en toppfart på 256 km/h ligger fokus på insidan på komfort.

Sätena fram och bak ska därför både vara bekväma för avslappnade långturer, men också kunna hålla fast dig som en äkta sportstol när du trycker lite extra på gasen.

Sportigheten ska enligt Ahera återspeglas också i ratten, som har en tillplattad och rektangulär form. Ratten ser däremot ut att vara i allra största laget för verkligt sportig kurvtagning.

Framme vid vindrutan är en enorm lång skärm monterad utmed hela den lågt placerade instrumentbrädan. Där visas all nödvändig information under färd och längst ut på skärmen hittas de digitala backspeglarna.

Men när du parkerat bilen kan den långa skärmen hissas upp och växa på höjden. Genom det förvandlas Ahera SUV till en hemmabio på hjul. Hur många tum skärmen då är på nämns inte, men på bilderna täcker den en stor del av vindrutan.

Priset för Ahera SUV är beräknat till 180 000 dollar, omkring 1,9 miljoner kronor med dagens kurs. Innan produktionen av elsuven drar igång vill Ahera nästa år också visa ytterligare en modell som uppges vara en sedan – förmodligen inte i kompaktsegmentet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!