Superchargers firar 10 år med gratis laddning

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 aug 2023

Om det är dags att fylla på bilens batteri idag kan det löna sig att leta upp närmsta Superchargerstation. Idag, den 29:e augusti 2023, är det nämligen 10 år sedan den första Superchargern öppnade i Europa. Det firas med gratis laddning från klockan 9 på morgonen. Sista chansen att hinna med en gratisladdning är om du hinner koppla in kabeln innan klockan 23.59 ikväll.

Sedan att Tesla har öppnat en stor del av sina Superchargers för andra märken kan även den som inte kör en Tesla dra nytta av firandet. Av de 74 stationer med totalt 1.000 Superchargers som finns i Sverige ska omkring 80 procent vara öppna för alla. För den som inte kör en Tesla startas laddningen genom företagets app genom att i den välja laddstolpen.

Europas första Superchargera utgjordes av sex stationer i Norge. Sedan dess har antalet vuxit rejält och enligt Teslas senaste siffror från i somras finns det över 1.000 Superchargerstationer i Europa. Den som är ute och semestrar i Europa kan också ladda gratis under dagen. Hur det blir med laddköerna vid Sveriges och Europas Superchargers under dagen återstår att se.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: