Superchargers, Tesla Center och digital provkörning till Örebro

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 mar 2023

Tesla fortsätter att utöka sitt laddnätverk. Med en ny station med Superchargers som idag, fredag 17:e mars, öppnar i Örebro finns det nu 70 stationer och 902 Superchargers i Sverige.

Den nya stationen ligger på Boglundsgatan 2 i närheten av E18 i norra Örebro. Där hittas 12 snabbladdare i form av Supercharger V3 med en effekt på upp till 250 kW. Det är alltså inte den senaste generationen Supercharger V4 som det precis har öppnats en första station med i nederländska Hardewijk.

Stationen är öppen för elbilar även från andra märken än Tesla. Som på alla andra Superchargers kan den som inte kör en Tesla aktivera laddarna genom Teslas app.

Vid en ”Remote Test Drive” sker provkörningen med guidning på distans genom appen.

Tesla satsar också mer på Örebro. Bland annat genom att där lansera Europas första ”Remote Test Drive”. Det innebär en digital provkörning där du guidas på distans genom appen. Provkörning bokas på Teslas hemsida eller genom att skanna en QR-kod på plats.

Provkörningshubben hittas vid Mariebergs Galleria på Säljarevägen 1 i Örebro och ska senare turnera runt till andra städer.

Senare i vår kommer även ett Tesla Center att öppnas i Örebro, vilket blir Teslas åttonde i Sverige. Var det hamnar nämns inte, men där ska det finnas showroom där det också sker leveranser, samt en serviceanläggning. 

Genom det ska också antalet mobila servicetekniker i regionen öka.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: