Tesla öppnar fler Superchargers för alla i Norge

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 maj 2022

I november förra året inledde Tesla öppnandet av laddnätverket med Superchargers för andra märken. Tio stationer öppnades i ett pilotprojekt i Nederländerna och i februari i år följde 16 stationer i Frankrike och 15 i Norge.

När alla elbilister, oavsett märke, också i Sverige kan börja använda Teslas laddnätverk är ännu oklart. Men i Norge öppnas nu ytterligare 42 stationer med Superchargers för andra märken än Tesla.

Genom det täcks nu en sträcka hela vägen upp till Nordkap.

Källa: TeslaStars/Twitter

Omkring 30 stationer i Norge är även i fortsättningen exklusiva för de som kör Tesla. Men enligt beräkningar ska nu 68 procent av det totala antalet på 1 198 Superchargers vara öppna för alla i Norge.

Den som vill använda Teslas Superchargers gör det genom tillverkarens app. Priset varierar beroende på plats och tid på dygnet samt om du har ett månadsabonnemang eller ej.

Och än så länge kan enbart de svenskar som kör en bil från Tesla ladda på Superchargers även i Nederländerna, Frankrike och Norge. Erbjudandet för alla att använda nätverket är begränsat till boende i de tre länderna samt Tyskland och Belgien.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: