Tesla öppnar Sveriges hittills största Supercharger-station utmed E6

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 jun 2022

Förra året meddelade Tesla att de vill tredubbla antalet snabbladdare i sitt nätverk med Superchargers fram till 2023. Nyligen passerades siffran 35 000 globalt och med det senaste tillskottet i Sverige hittas nu 792 stycken Superchargers.

Lagom till ökad trafik under midsommarhelgen öppnas nämligen en ny station utmed E6:an vid handelsplats Hallarna i Halmstad. Med 28 Superchargers blir det Sveriges hittills största och alla laddare är av den nyaste sorten V3. Det innebär en effekt på upp till 250 kW.

Än så länge är det endast de som kör en bil från Tesla som kommer kunna ladda vid den nya stationen. I mitten av maj blev det möjligt för ägare av andra märken att ladda vid 42 av Teslas nu 63 stationer med Superchargers i Sverige.

Sedan tidigare kan alla elbilar med en CCS-kontakt ladda på utvalda Supercharger-stationer i Nederländerna, Frankrike, Norge, Storbritannien, Spanien, Belgien och Österrike. Häromveckan öppnades stationer för andra märken i ytterligare fem länder i vilket gör att det nu går att ladda hos Tesla i 13 länder i Europa.

Teslas vd Elon Musk har sagt att alla Superchargers kommer öppnas för andra märken.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!