Toyota tar eldriven trio till Tokyo

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

16 okt 2017

Toyota visar upp tre eldrivna konceptfordon på motormässan i Tokyo. Förutom Concept-i som visades upp på CES i januari handlar det om ännu en bil, samt en miniskoter.

20171016_01_11Tvåsitsiga Concept-i Ride, som den senaste konceptbilen heter, är mindre än bilen som visades upp i Las Vegas. Trots det är den fullpackad med funktioner och smarta lösningar. Bilen styrs med en joystick och är förstås även självkörande. Idén är att den ska användas av fler än en, samtidigt som den är personligt anpassad. Den inbyggda artificiella intelligensen vet hur du vill ha det och anpassar sig efter det.

Måsvingedörrar och säten som flyttar på sig ger också tanken på att bilen ska kunna användas av alla en skjuts. Detta eftersom kombinationen innebär att även rullstolsburna ska kunna ta sig in och ut utan större problem. Toyota klassar den som en ren citybil, vilket märks på räckvidden: 100–150 kilometer, enligt specifikationsbladet.

Concept-i Walk heter minstingen, både avseende storlek och räckvidd. Fordonet har tre hjul som flyttar på sig beroende på bland annat hastigheten, något som sägs förbättra både stabiliteten och säkerheten. Fordonet, som har en räckvidd på upp till 20 kilometer, har också inbyggda varnings- och säkerhetssystem som ska minska risken för olyckor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: