Toyota visar koncept på eldriven Land Cruiser

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 okt 2023

Härom månaden öppnade Toyota för möjligheten att lansera en eldriven version av terrängbilen Land Cruiser. Eventuellt då med vätgasdrift, för längre räckvidd i ödemarken.

Nu blir det mer konkret när Toyota har presenterat ett koncept på hur en eldriven Land Cruiser skulle kunna se ut. Namnet är ”Land Cruiser Se Electric Concept” och designen är betydligt mer modern än vad vi tidigare sett hos Land Cruiser – inklusive den senaste generationen av modellen.

Karossen för mer tankarna till en lyxig suv för amerikansk förortsmiljö än äventyr i vildmarken. Det senare ska däremot vara möjigt och Toyota talar om ”självförtroende i tuff terräng”.

Konceptet mäter 5,15 meter på längden, är nära två meter bred och har en höjd på 1,7 meter. Hjulbasen är på strax över tre meter och på insidan hittas tre sätesrader med plats för upp till sju personer.

Eldrivna Land Cruiser ska enligt Toyota även klara tuffa tag.

Mer detaljer än så får vi inte veta om Land Cruiser Se Electric Concept. Det är alltså ännu oklart om Toyota tänker sig konceptet med batteri- eller vätgasdrift.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: