Utökat varsel ska helt stoppa registreringsskyltar till Tesla

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 maj 2024

I oktober förra året inledde fackförbundet IF Metall sin strejk mot Teslas verkstäder. Bakgrunden är att Tesla i Sverige inte har tecknat kollektivavtal. Sedan dess har en rad andra fackförbund infört sympatiåtgärder för att öka trycket på Tesla. Bland annat Seko vars personal hos Postnord slutade hantera post till Tesla.

Med resultatet att Tesla fick problem med att få tillgång till nya registreringsskyltar då de enligt avtal med tillverkaren endast får levereras med Postnord. Teslas kunder har däremot kunnat hämta ut sina bilar genom att beställa registreringsskyltar hem till sig själva. Något som varit möjligt då Tesla skrivit bilen på kundens adress.

Men även det vill Seko nu sätta stopp för genom en blockad mot utlämning till alla adresser som Tesla registrerar hos Transportstyrelsen. Utökningen innefattar både Postnord och CityMail.
– Tesla gör nu allt för att kringgå våra sympatiåtgärder och då svarar vi med att täppa till den möjligheten. Den strid som nu IF Metall tar är viktig för hela den svenska kollektivavtalsmodellen, säger Gabriella Lavecchia som är förbundsordförande hos Seko.

Den nya åtgärden börjar gälla 24:e maj. Om Tesla lyckas kringå även den utökade sympatiåtgärden från Seko återstår att se.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: