Västtrafik utökar med 50 nya elbussar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 mar 2022

Västtrafik har sedan en tid varit ledande i Sverige på eldrivna stadsbussar. De trafikerar linjer i både Göteborg och kringliggande kommuner. I sommar ska ytterligare 137 eldrivna bussar sättas in i Göteborg och nu är det klart att elektrifiering fortsätter att öka även nästa år.

I en just avslutad upphandling har det beslutats att ytterligare 50 elbussar köps in till stadens kollektivtrafik. De ska börja användas nästa sommar på Hisingen samt för expressbusstrafik.

– Elbussarna börjar nu bli en del av västsvenskarnas vardag. Den här upphandlingen är ytterligare ett steg mot Västtrafiks målsättning att all stadstrafik ska vara elektrifierad senast år 2030, säger Lars Backström som är vd för Västtrafik.

Det är operatören Keolis som vunnit upphandling och vilka bussar och från vilken eller vilka tillverkare det rör sig om framgår inte.

Västtrafik har totalt 700 stadsbussar och idag är 220 av dem eldrivna. Efter sommarens ökning med 137 nya elbussar och de nu beslutade 50 stycken som sätts i trafik nästa sommar kommer över hälften av Västtrafiks bussar vara eldrivna.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: