Verksamheten såld – Hedin och BYD skiljs åt i Tyskland

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 sep 2024

BYD är bara ett i raden av nya, kinesiska märken som säljs av Hedin Bil. Även i Tyskland har det varit Hedin Mobility Group som stått för import och försäljningen av BYD – fram tills nu. Det ska BYD nu ta hand om på egen hand när Hedin Mobility Group säljer distributionen samt verksamheten med reservdelar till dem. Affären väntas bli klar under årets fjärde kvartal.

Även de båda BYD-butiker som öppnats Frankfurt och Stuttgart tas över av tillverkaren själv. Helt bryter Hedin i Tyskland inte med BYD utan kommer även fortsatt att vara en auktoriserad återförsäljare av märket.

– Under de senaste två åren har vi tillsammans med BYD arbetat med att utveckla den tyska marknaden. Nu har grunden lagts för att öka volymen. Vi ser fram emot att fortsätta den här resan i Tyskland som återförsäljare tillsammans med BYD, säger Anders Hedin som är vd och grundare av Hedin Mobility Group.

Enligt den tyska tidningen Manager Magazin är BYD inte nöjd med hur försäljningen har gått sedan märket lanserades i Europa. Framförallt i Tyskland, som är den största bilmarknaden i Europa, hade BYD räknat med att sälja fler bilar. Enligt siffror från i våras registrerades det där in färre än 200 bilar i månaden från BYD.

På den svenska markanden fortsätter Hedin Bil att importera och sälja BYD. Här har det fram till sista i augusti i år registrerats in 648 bilar från BYD, enligt siffror från branschorganisationen Mobility Sweden.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: