Video: Så här ser det ut när man kör rekordsnabbt

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

17 maj 2017

Fartmonstret Nio EP9 fortsätter rekordslakten. Den här gången på anrika Nürburgring där den slog varvtider satta av de snabbaste produktionsfordonen från Pagani och Lamborghini. Varvet på Nordschleife tog 6.45,900.

NIO_EP9-01Den eldrivna hypersportbilen innehar därmed sedan i fredags banrekordet för produktionsbilar. Hittills har bara en handfull fordon tillverkats och de har gått till investerare, men under bilmässan i Shanghai meddelade den kinesiska biltilverkaren att man ska börja ta upp beställningar på EP9. Tio till ska byggas.

Men vad får man då för 13 miljoner kronor, förutom en bil med ett ständigt växande rekord-cv? Fyra motorer med en sammanlagd effekt på en megawatt som innebär 0-200 kilometer i timmen 7,1 sekund och en topphastighet på 313 kilometer i timmen. Räckvidden är också imponerande, förutsatt att man inte kör i rekordhastigheter: 427 kilometer.

Betydligt mer överkomlig är den suv som företaget snart börjar sälja i Kina. Läs mer om den och hypersportbilen EP9 i det kommande numret av tidningen Elbilen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!