Visar Volkswagen ID.2 denna vecka?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 mar 2023

Volkswagen har precis visat en uppdaterad version av ID.3. Redan den här veckan, 15:e mars, ryktas det nu på nätet om nästa premiär.

Orsaken är en tweet på Volkswagens Twitterkonto där märkets chef Thomas Schäfer uppges vara på väg att presentera en showbil som ”verkligen står för VW som ett folkligt bilmärke”.

Det tolkas som att det handlar om den mindre – och utlovat billigare – elbil som Volkswagenkoncernen planerar lansera 2025. Priset sattes först till 20 000 Euro, men har nu höjts och har ett riktptris från 25 000 Euro, omkring 280 000 kronor.

Namnet väntas bli ID.2 och 2021 visades konceptet ID. Life upp. Det gick även att kolla in i Volkswagens monter på elblsmässan eCarExpo i Stockholm i februari tidigare i år.

Konceptet ID. Life

Den boxiga designen hos konceptet ID. Life uppskattas däremot inte av Volkswagens ledning som skickade tillbaka den till ritbordet.

Enda ledtråden vi har på hur ID.2 kan komma att se ut är skissen här ovan. Att bilen får en mer runda kaross än hos konceptet ID. Life kan vi alltså räkna med.

Förutom märket Volkswagen kommer även koncernkollegorna Cupra och Skoda lansera sina versioner av ”25 000 Euro-bilen”. Cupra har också visat koncept på sin version av bilen. Först i en extrem version, som sedan följdes av en mer nedtonad variant. Precis som övriga ID-modeller, samt Cupra Born, Skoda Enyaq och Audi Q4 e-tron, kommer de mindre modellerna använda sig av Volkswagens elbilsplattform MEB.

I en ny satsning ska den uppdateras till MEB+ för att bättre möta konkurrensen från andra tillverkare. Med uppdateringen vill Volkswagen kunna bygga elbilar med en räckvidd på upp till 70 mil och höja laddeffekten till 200 kW, jämfört med effekten på 170 kW hos ID. Buzz som idag är den MEB-baserade modell som laddar snabbast.

Eventuellt blir då ID.2 och dess syskonmodeller de första att använda MEB+.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: