Volkswagen: “Dagens ID.3 uppfyller inte våra krav”

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 dec 2022

Näst år kommer en uppdaterad version av Volkswagens mindre elbil ID.3. Att förändringar varit på gång har det ryktats om länge. Framförallt interiören har fått kritik för att vara för plastig.

Silke Bagschick, försäljningschef för elbilar hos Volkswagen, utövar nu självkritik i en intervju med den österrikiska tidningen Kleine Zeitung.

– Som bilen var nu uppfyllde den inte våra krav. Därför har vi gjort något åt det redan nu och tagit fram den nya versionen, säger hon.

Uppdaterade ID.3 har premiär i mars nästa år, vilket enligt Silke Bagschick är ett år tidigare än vad som egentligen planerats. Då har ID.3 i dess nuvarande, enligt Volkswagen nu inte tillfredställande form, funnits ute på marknaden i två och ett halvt år sedan lanseringen hösten 2019.

Skiss av uppdaterad interiör hos ID.3

– Framförallt hos interiören men även exteriört finns det svagheter. Och vi har jobbat hårt för att snabbt förbättra viktiga saker, säger Silke Bagschick.

Stort fokus vid uppdateringen ska ligga på interiören, som enligt Volkswagen ska få ett mer högkvalitativt utseende. Det innefattar även riktiga knappar på ratten, till skillnad från dagens version med touchknappar.

Men även mjukvaran ska förbättras. Också det var något som Volkswagen fick kritik för vid lanseringen då den kom med stora problem. Sedan dess har flera uppdateringar skett och enligt Silke Bagschick är de på rätt väg. Med senaste mjukvaran kan ID.3 precis som övriga modeller i ID-familjen ladda ned uppdateringar over the air, OTA.

Bilens front bli något längre med två upphöjningar på sidorna. Det ska ge förbättrad aerodynamik och enligt tidigare uppgifter ska räckvidden öka med upp till 2 procent.

Laddeffekten ska också höjas från dagens som mest 135 kW. Med villen effekt den nya versionen kommer kunna ladda med har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: