Volkswagen ID.GTI kan komma tidigare än väntat

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 dec 2023

Volkswagen vill återgå mer till sina rötter. I alla fall när det kommer till designen, som sedan i år leds av Andreas Mindt som kom till Volkswagen från Bentley. Under hans ledning omarbetades på rekordtid konceptet för ID.2all, den mindre elbil med ett pris från 25.000 euro som lanseras 2025. En bil med tydliga drag av dagens generation av Volkswagen Golf.

Med ID.2all som utgångspunkt presenterades under bilmässan IAA i höstas även konceptet ID.GTI. Hittills har prestandaversionerna av Volkswagens ID-modeller fått emblemet GTX. Men även GTI ska få leva vidare i en eldriven framtid, var budskapet med konceptet ID.GTI.

Vid premiären i München sa Volkswagenchefen Thomas Schäfer till Elbilen att ID.GTI kommer som produktionsbil först 2027. Planer som nu har ändrats, enligt en post på Instagram från designchefen Thomas Mindt.

”Golf GTI presenterades första gången på Frankfurt Motor Show 1975 med en produktion på 5.000 enheter. Hittills har vi sålt mer än 2,8 miljoner enheter. År 2026 kommer vi att introducera en elektrisk version av denna ikoniska modell”, skriver Andreas Mindt.

Om han då menar att ID.GTI faktiskt går att köpa ett år tidigare än vad hans chef tidigare sagt, eller om vi då får se en produktionsfärdig med lansering 2027 är däremot oklart.

Häromveckan fick vi också veta att ID.2all får ytterligare ett syskon i form av ID.2all SUV som alltså är en högbyggd version av samma modell. Den har lovats att lanseras 2026, men det har ännu inte sagts vad priset för den versionen kommer börja på.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!