Volkswagen ID.GTI till eCarExpo i Köpenhamn 

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 okt 2023

Helgen den 1-3 december är det äntligen dags för elbilsmässan eCarExpo i Göteborg igen. Men redan en dryg månad tidigare, 27-29 oktober, kan de som bor längre ned i Sverige hoppa över Öresund och passa på att besöka eCarExpo i Köpenhamn.

Hela 23 olika bilmärken finns på plats. Bland andra Volkswagen, som nu meddelar att de tar med konceptet ID. GTI till mässan.

Konceptet hade premiär i början av september. Det baseras å sin sida på ett annat koncept, nämligen ID. 2all som ska bli Volkswagens mindre och billigare elbil med en prislapp från 25.000 euro.

ID. GTI visar både på Volkswagens nygamla formspråk som ska användas till kommande elbilar och hur de ska ta GTI in i en eldriven framtid.

Enligt Volkswagen blir deras eldrivna GTI-modell överlägsen tidigare generationer tack vare möjligheten att mer exakt styra kraftöverföringen. Något bland annat används för att återskapa körkänslan från flera olika generationer av Golf GTI.

Utöver Volkswagens spännande koncept bjuder eCarExpo i Köpenhamn på en mängd andra nyheter och premiärer av bland annat det kinesiska märket Voyah som kommer med tre modeller till Danmark.

Mässan hålls i Bella Center och är öppen för allmänheten lördag 28 oktober från klockan 10 till 17 och söndagen 29 oktober från klockan 10 till 16. Inträdet kostar 145 danska kronor och barn under 15 år går in gratis i sällskap med en vuxen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!