Volkswagen smygvisar strålkastare på nya ID.3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 feb 2023

Volkswagen var själva inte helt nöjda med designen och materialvalet hos ID. 3. För att rätta till det kommer snart en uppdaterad version av modellen.

Sedan tidigare har vi fått veta att Volkswagen ändrar en del i karossen och att insidan ska få ett lyft vad gäller kvalitetskänsla.

Exakt hur nya ID.3 ser ut får vi veta nästa vecka då det är premiär. Men redan nu bjuder Volkswagen på en smygtitt.

I två, lite smått hektiska, videofilmer får vi se lite av strålkastarna fram respektive bak på uppdaterade ID. 3. I båda fallen har strålkastarna fått en lite mer uttrycksfull och närvarande design jämfört med idag.

Något smakprov på vad som skett för att förbättra kvalitetskänslan på insidan får vi däremot inte. Volkswagen har tidigare sagt att ”rattar av läder kommer att ersättas med en läderimitation av hög kvalitet”.

Det uppges även att det ska användas mjukare material på insidan. Det ryktas också om att  tillval som dryckeshållare i mittkonsolen ska ingå i standardutrustningen.

Längre fram ska även tekniken uppdateras, eventuellt genom uppdatering Over the Air, OTA. Det ska ge ID.3 både längre räckvidd och snabbare laddning.

Vilken effekt uppdatering har på priset för ID.3 är ännu oklart. Idag kostar Volkswagen ID.3 från 486 900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: