Volkswagenchefen ringde Elon Musk för tips under konferens

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 okt 2021

Att Volkswagens chef Herbert Diess både är kompis med och har en fascination för Teslas Elon Musk är ingen hemlighet. Flera gånger tidigare har det läckt ut rapporter från Volkswagens mötesrum om hur Herbert Diess om och om igen lyfter fram Tesla som ett exempel att dra lärdom ifrån.

I förra veckan skapade denna fascination också oro bland anställda hos Volkswagen. Under ett möte i september ska Herbert Diess sagt att upp till 30 000 arbetsplatser är i fara om Volkswagen inte blir lika snabba och effektiva i sina fabriker som vid produktionen i Teslas fabrik utanför Berlin som snart börjar tillverka bilar.

När Volkswagen nu ordnade en konferens i Österrike för 200 chefer inom Volkswagenkoncernen passade Herbert Diess på att ringa upp Elon Musk för lite inspiration. Via videolänk hyllade Elon Musk Volkswagen och sa att den tyska tillverkaren är Teslas största utmanare.

Teslas snabbhet och effektivitet förklarade Elon Musk med att han i grunden är en ingenjör och har förståelse för leveranskedjor och produktion.

Herbert Diess underströk behovet av förändring inom Volkswagen för att möta utmaningen från både Tesla och andra tillverkare när koncernen ställer om till eldrift. ” Med ett nytt tankesätt och en revolution på vårt huvudkontor i Wolfsburg kan vi lyckas i den nya konkurrensen”, skrev han i en tweet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: