Volta Trucks och Siemens samarbetar för enklare laddinfrastruktur

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 okt 2022

Svensk-brittiska Volta Trucks är på väg att lansera sin första modell Volta Zero på vägarna. Innan årsskiftet ska produktionen av en version på 16 ton och en räckvidd på upp till 20 mil vara i gång hos Steyr i Österrike.

Förra året lade logistikjätten DB Schenker en order på 1 470 exemplar av Volta Zero, som även ska lanseras i mindre versioner på 7,5 och 12 ton samt en större på 18 ton. 2025 räknar Volta Trucks med att sälja 27 000 fordon om året.

Men nu meddelas också att Volta Trucks ger sig in i laddbranchen tillsammans med tyska Siemens. Tillsammans ska de samarbeta kring utveckling av laddlösningar för transportföretag.

Fokus kommer ligga på att ta fram lösningar som kräver minimalt med investeringar för operatörerna. Siemens ska stå för de tekniken och även underhålla den och med tiden optimera funktionerna.

Syftet är att göra det så enkelt som möjligt för operatörer att byta ut sina diesellastbilar till eldrivna versioner från Volta Trucks. Tjänsten ska bli en del av erbjudandet ”Truck as a Service” som fungerar som en leasinglösning. Transportföretag erbjuds då Volta Zero, laddlösningar, service och försäkring mot en månadskostnad.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: