Volvos senaste lastbil erbjuds endast med eldrift

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 feb 2024

Sedan den första eldrivna lastbilen lanserades 2019 har Volvo Lastvagnar stadigt breddat sitt utbud. Idag erbjuds åtta modeller med eldrift. Det gäller även det senaste tillskottet FM Low Entry, men till skillnad från tidigare modeller erbjuds den endast med eldrift.

– Nya Volvo FM Low Entry är helt i linje med våra ambitioner att utöka vårt eldrivna utbud, vilket gör att ännu fler kunder kan minska sina koldioxidutsläpp, förklarar Roger Alm som är vd för Volvo Lastvagnar.

Den bokstavligen helt eldrivna modellen erbjuds med en tågvikt på mellan 19 och 32 ton. FM Low Entry beskrivs som särskilt framtagen för att användas i stadsmiljö. Det samma gällde för nu pausade Volta Zero som därför hade en lågt placerad förarhytt för bättre sikt på trånga gator. Volvo FM Low Entry har också den een något nedsänkt förarkabin, vilket ska göra det enklare att kliva in. Enligt Volvo uppfyller FM Low Entry också ”Transport for Londons” 5-stjärniga standard för direkt sikt.

De fyra batterierna har en total kapacitet på 360 kWh och räckvidden anges vara upp till 20 mil. Snabbladdning är möjligt med en effekt på 250 kW, men det meddelas inte hur lång tid det behövs för att ladda lastbilens batterier.

Volvo FM Low Entry börjar säljas under årets första kvartal och tillverkningen drar i gång under det andra kvartalet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!