Volkswagen visar ID.5 GTX – Elbilen har provkört

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 aug 2021

Med ID.4 lanserade Volkswagen en modell som säkert fyller mångas behov. Men den som vill ha en lite tuffare elsuv signerad Volkswagen får hålla ut lite till. Nästa är det dags för uppföljaren ID.5 som i mycket är samma bil i form av en coupé-suv med en sluttande taklinje.

Enligt Volkswagen ska det ändå finns gott om utrymme även i baksätet och bagaeutrymmet sväljer lika mycket som ID.4, alltså 543 liter. Däremot gör karossformen att det kan bli lite knepigare att få in de där riktigt stora sakerna.

Volkswagen visar nu upp bilder på ID.5 GTX med samma psykadeliska maskering som när modellen smygvisades under presentationen av ID.4 GTX.

Just beteckningen GTX innebär att det handlar om Volkswagens nya serie av prestandamodeller med eldrift. Det innebär fyrhjulsdrift med 299 hästkrafter, en toppfart på 180 i stället för 160 km/h och att det sitter det större batteriet på 77 kWh i bilen.

Coupé-karossen förbättrar räckvidden något och ID.5 GTX uppges komma 49,7 mil på en laddning, jämfört med de 48 mil som ID.4 GTX klarar.

Modellen ska visas upp utan maskering på bilmässan IAA i början av september, men lanseringen är inte planerad förrän i början av nästa år.

Elbilen har precis varit i Düsseldorf för att provköra ID.5 GTX. Intrycken därifrån kan läsa mer om i nummer 8 av Elbilen som kommer till prenumeranter 27 augusti.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: