Tesla Roadster försenas till 2023

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 sep 2021

Hos Tesla finns det plats för snabba beslut och just därför kanske ibland även lite oväntade vändningar. Den nya fabriken utanför Berlin har, trots förening, vuxit fram i rasande fart och kort innan presentationen av uppdaterade Model S meddelades att versionen Plaid+ ställs in.

När det gäller den andra generationen av Teslas sportbil Roadster var den ursprungliga planen att den skulle ha lanserats redan förra året. Bilen presenterades som en överraskning 2017 i samband med Tesla visade upp sin elektriska lastbil Semi.

Teslas chef Elon Musk lovade redan då att Roadster ska överträffa alla bensindrivna sportbilar, klara 0 – 100 på 1,9 sekunder och ha en räckvidd på 100 mil genom ett batteripaket på 200 kWh.

Elon Musk skruvade senare ned förväntningarna något och sa att siffrorna som nämnts är ”grundläggande specifikationer”.

Att Roadster kommer bjuda på en sportig körupplevelse är det däremot ingen som tvivlar på.

Men Roadster fick stryka på foten för andra projekt och lanseringen sköts upp till 2022.

Något som nu skjuts upp igen.

Twitter fick Elon Musk en fråga om Roadster, som det varit ganska tyst om den senaste tiden. Svaret löd ”Om vi antar att 2022 inte är megadrama bör nya Roadster levereras 2023”.

Dramat han nämner är leveransproblemen av framför allt halvledarkomponenter som har blivit ett allt större problem för världens biltillverkare. Bland annat Volvo Cars beslutade idag om att förlänga produktionsstoppet vid fabriken i Torslanda.

”År 2021 har varit ett år med supergalna brister i leveranskedjan, så det skulle inte spela någon roll om vi hade 17 nya produkter, eftersom ingen av dem skulle levereras.”, skrev Elon Musk på Twitter.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: