Annons:

Schweizare löser bristen på bakrutetorkare hos Ioniq 5

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 okt 2024

Hyundai Ioniq 5 hyllades redan från start för sina goda innerutrymmen och snabba laddning. Men på en punkt fick bilen kritik, nämligen att det saknades vindrutetorkare på bakrutan. Med dålig sikt bakåt som resultat. Felet korrigerades när Ioniq 5 fick sig en uppdatering tidigare i år. De som har en äldre version och inte vill byta bil för att kunna göra rent bakrutan har nu ett alternativ.

På Kickstarter har en schweizisk uppfinnare lanserat produkten Geckowiper, en batteridriven vindrutetorkare tänkt för bilar som just saknar det på bakrutan. Den första versionen är också framtagen till just Ioniq 5. Geckowiper väger ett kilo och monteras fast med hjälp av en sugknopp och en magnet på insidan av vindrutan. Någon möjlighet att integrera Geckowiper till bilens spakar finns i alla fall ännu inte. Den får i stället aktiveras med en fjärrkontroll hos föraren.

Ingen bakrutetorkare här inte. Men med uppdateringen som meddelades tidigare i år får Ioniq 5 det.

Tack vare att Geckowiper alltid återgår till ett stand by-läge efter att den använts ska det monterade batteriet hålla i upp till sex månader. Utvecklaren bakom produkten, Robert Bleischwitz, lovar en hållbar sak som han säger sig ha testat i två år och då även i extrema väderförhållanden.

Priset för en Geckowiper är 309 schweiziska franc, omkring 3.700 kronor, för den som stödjer kampanjen på Kickstarter nu. När produkten kommer ut i handeln väntas den få ett något högre pris.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: