Annons:

Priset klart – så mycket kostar första elbilen från Alfa Romeo

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 okt 2024

Namnet fick ändras från Milano till Junior, när Alfa Romeo presenterade sin första elbil. Och nu har de svenska priserna på bilen släppts som börjar på 469.900 kronor. Det handlar då om toppversionen Alfa Romeo Junior Elettrica Veloce som kommer med sportchassi, mekanisk Torsen differentialbroms och 20-tumshjul. För att matcha de sportiga komponenter bjuder drivlinan på 280 hästkrafter och ett vridmoment på 345 Nm. Tillsammans med den förhållandevis låga vikten på 1.590 kilo ska det ge köregenskaper som hos en ”äkta Alfa Romeo”.

Batteriet är på 54 kWh och kan snabbladdas med 100 kW för att fyllas från 10 till 80 procent på strax under 30 minuter. Rävkviddssiffrorna är ännu preliminära och beräknade till 33,4 mil på en laddning, enligt WLTP.

Toppversionen Veloce kommer med en hel del standardutrustning som röda bromsok från Brembo, mörktonade rutor, förarstol med massagefunktion och läderklädd ratt. Utöver det finns det två tillvalspaket att välja för den som vill ha extra utrustning.

Paketet Tecnica kostar 30.000 kronor och där ingår bland annat Matrix LED-strålkastare, trådlös laddning av mobilen, backkamera och ett ljudsystem med 6 högtalare. Den som topputrusta sin Alfa Romeo Junior får välja till paketet Superiore för 75.000 kronor. Då tillkommer öppningsbart glastak, sportstolar från Sabelt med sätesvärme fram och klädsen i alcantara.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!