110 mils räckvidd för Ramcharger – med lite hjälp

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 nov 2023

Efter Ford F-150 Lightning, Rivian R1T och snart till slut även Tesla Cybertruck ska även RAM erbjuda kombinationen pickup och eldrift. I alla fall delvis, visar det sig när RAM nu har presenterat sin Ramcharger.

Med fyrhjulsdrift, 663 hästkrafter och ett vridmoment på 834 Nm behöver den prestandamässigt inte skämmas. Den lastar också 1,19 ton, kan dra släp på 6,35 ton och klarar 0-96 km/h på 4,4 sekunder.
Då utan ett flera ton tungt släp, får vi anta.

– Ram 1500 Ramcharger representerar höjdpunkten i segmentet lätta pickuper och definierar den ultimata eldrivna lastbilen säger RAM:s chef Tim Kuniskis.

Hästkrafter och släpvikt är inte de enda siffrorna som imponerar med Ramcharger. Räckvidden anges till hela 110 mil. För den saken finns det däremot en sak att påpeka.

I botten av Ramcharger hittas ett batteripaket på 92 kWh som uppges ge den stora bilen en räckvidd på 23,5 mil.

De övriga dryga 80 milen, kanske du undrar? De uppnås med hjälp av en bensindriven V6:a som agerar generator och skickar energi direkt till de båda drivmodulerna på hjulaxlarna. Generatorn kan också ladda batteriet under färd.

Skulle du hellre vilja ladda vid en snabbladdare ska går det med en effekt på 145 kW. På tio minuter ska det gå att ladda 8 mils räckvidd.

RAM 1500 Ramcharger ska börja säljas 2025, men något pris har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!