En Tesla Model S i spelet

Tesla Model S får egen VM-serie

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

11 mar 2016

Teslor ska göra upp med Teslor – och kanske andra elbilar – i den nya tävlingsserien Electric GT World Series. Mästerskapet, som har premiär nästa år, ska köras på sju banor i Europa, Nordamerika och Asien och arrangörerna förhandlar bland annat med Donington Park och Mugello.

En av männen bakom det nya mästerskapet är Agustín Payá, som bland annat rattade Accionas elbil i Dakar 2015. Han säger till Electric Autosport att Tesla Model S är som gjord för racing.

– Vi valde Tesla Model S helt enkelt eftersom det är en av de bästa bilar som har byggts och definitivt en av de bästa rena elbilarna. Vi är övertygade om att många kan inspireras att köra hållbart om de ser den imponera på racingbanorna.

– Vi bestämde oss för Tesla Model S eftersom det är en fantastisk prestandabil som massproduceras, men vi uppmuntrar och välkomnar alla biltillverkare att ansluta sig till Electric GT World Series. Det vore fantastiskt om andra tillverkare av elektriska superbilar anslöt sig till Electric GT World Series.

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: