Aimo bygger ”bensinfri mack” med snabbladdare i Stockholm

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 jun 2021

Alla som bytt till elbil men ändå vill ha känslan av att ”åka till macken” har snart en möjlighet att göra det. I alla fall om du bor eller har vägarna förbi Stockholms innerstad. Företaget Aimo, som erbjuder både bildelningstjänst och driver parkeringsgarage, meddelar att de bygger en station med snabbladdare och butik, skriver Dagens Industri. Stationen har precis fått bygglov och ska placeras i ett parkeringshus på Regeringsgatan 109 i centrala Stockholm.

Förebilden är den traditionella bensinmacken, men konceptet ska vara anpassat till dagens behov. Det innebär att butiken förutom försäljning av mat även ska erbjuda tjänster som att lämna och hämta paket.

– Vi vill gå från att vara ett traditionellt parkeringsgarage till att bli en hubb för hållbarhet och mobilitet, med kundfokus som största drivkraft. Det här är ett tydligt första steg på vägen, säger Peder Ståhlberg som är vd på Aimo Park.

Något snack med de bakom kassan går det däremot inte att få. Butiken ska vara helt automatiskt och utan personal.

Effekt på snabbladdarna och exakt hur många det kommer finnas framgår ännu inte. Den första stationen är tänkt att öppna i höst och blir ett test för att se vilka tjänster som passar eller behövs när elbilen laddas. Planen är sedan att expandera till både fler platser i Stockholm och andra städer.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!