Elbilen logo Meny

Alfa Romeo bygger helelektrisk suv

Alfa Romeo har gett sig in i elbilsbranschen. Först ut blir suven Tonale (bilden), som även kommer att finnas som laddhybrid.

Modellen premiärvisades som ett koncept på förra årets bilsalong i Genève och kommer ut på marknaden nästa år, rapporterar Autocar.

Den italienska biltillverkaren, som ingår i Fiat-Chrysler Automobiles (FCA), är också i färd med att utveckla en helelektrisk modell med planerad lansering 2022, avslöjar den brittiska motortidningen. Bilen blir en minisuv.

Ännu finns inga officiella bilder på hur bilen kommer att se ut och inga specifikationer har kommunicerats, men den bygger i alla fall på PSA-koncernens elbilsplattform eCMP.

Elversionerna av Peugeot 2008, Opel Corsa och DS 3 är några modeller som är baserade på samma plattform, men Autocar konstaterar att specifikationerna med tanke på hur snabbt elbilstekniken utvecklas inte är direkt överförbara på den kommande Alfan. Det italienska företaget lägger även större krut på prestanda, något som också väntas medföra annorlunda specifikationer.

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

PUBLICERAD: 2020-10-05