Alpha Motor tar patent på teknik för sina retrodoftande koncept

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 dec 2022

Det har varit lite tyst från amerikanska Alpha Motor Corporation på sistone. Men kanske kommer ni ihåg deras olika koncept på retrodoftande elbilar. Med inspiration av både 1970-talet och karossformer vi brukade se i actionspäckade VHS-filmer på 1980-talet lyckades start up-bolaget väcka habegär.

– De ska ta dig tillbaka till känslan av en lördagsmorgon när du kollar på tecknad film med alla coola fordon och öppna presenter med dessa fordon och drömma om att en dag ta körkort och kunna hoppa in och köra iväg, har Jay Liweski från Alpha Motor Corporation beskrivit saken.

Om bilarna någonsin blir verklighet är långt ifrån klart. Koncepten som visats hittills har oftast varit renderingar. Ett litet steg på vägen mot produktionen kom i alla fall förra året när det byggdes en prototyp av den eldrivna pickupen Wolf.

Nu meddelas ytterligare ett litet steg i utvecklingen. Alpha Motor har fått sin patentansökan för tekniken de vill använda godkänd av amerikanska myndigheter.

Enligt företaget handlar det om en flexibel plattform som ska kunna anpassas till de olika modeller som företaget hittills tagit fram. Det ska även innefatta förenklade tillverkningsprocesser för att effektivt kunna tillverka bilar och utveckla ytterligare modeller.

Det senaste konceptet som Alpha Motor Corporation visat är Montage, som visas här ovan. Också den hämtar inspiration från det förra seklet och kan bäst beskrivas som en blandning av 1960-talets Mercedes och Jaguar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: