Alpha Motors visar retrokonceptet Saga

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 nov 2021

Amerikanska Alpha Motor har gjort det till sin grej att ta fram retrodoftande elbilar som hämtade ur amerikanska filmer från 1970- och 80-talet. Om koncepten även kommer sättas i produktion är oklart. Men tidigare i år byggdes i alla fall en prototyp av den eldrivna pickupen Wolf.

– De ska ta dig tillbaka till känslan av en lördagsmorgon när du kollar på tecknad film med alla coola fordon och öppna presenter med dessa fordon och drömma om att en dag ta körkort och kunna hoppa in och köra iväg, sa medgrundaren Jay Liweski vid presentationen prototypen.

Under Los Angeles Auto Show visade Alpha Motor upp ”Saga”, ett koncept som för tankarna till en amerikansk muskelbil från 1980-talet. Den ska enligt företaget bjuda på 50 mils räckvidd, klara 0-100 på sex sekunder och erbjudas med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift från två elmotorer.

Vad döljer sig för ett batteripaket under karossen får vi inte veta, men snabbladdningen lämnar en del att önska med dagens mått. Från noll till 80 procent ska det ta omkring en timme.

Som med alla tidigare visade modeller från Alpha Motors går även Saga att förboka redan nu och priset börjar på 40 000 dollar, omkring 360 000 kronor. När produktionen är tänkt att dra i gång nämns däremot inte.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: