Alpha Motor Corporation visar prototyp på elpickupen Wolf

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 aug 2021

Amerikanska Alpha Motor Corporation har gjort det till sin uppgift att utveckla elbilar med en retroosande doft av det förra seklet. Framför allt pickupen Wolf är som hämtad ur valfri amerikansk hyrfilm från 1980-talet.

Företaget menar ett elbilar behöver en själ och inspirationen hämtar de från sin barndom.

– De ska ta dig tillbaka till känslan av en lördagsmorgon när du kollar på tecknad film med alla coola fordon och öppna presenter med dessa fordon och drömma om att en dag ta körkort och kunna hoppa in och köra iväg, säger Jay Liweski från Alpha Motor Corporation.

Men även om företagets namn för tankarna till en jättekoncern så handlar det i verkligheten om en liten utvecklingsstudio. Koncepten som visats hittills har endast varit renderingar och det har ifrågasatts om de någonsin kommer att ta sig vidare från ritbordet till produktion.

Nu har de i alla fall byggt en prototyp av den eldrivna pickupen Wolf som som ska ställas ut på bilmuseet Petersen i Los Angeles under hösten.

Inför det har företaget släppt en video där prototypen visas upp från utsidan. Om det går att köra prototypen får vi inte veta och i videon har bilen mörkt tonade glas som gör att det inte går att se något av insidan. De nämner inte heller något om batteriets storlek, men säger att Wolf kommer få en räckvidd på omkring 44 mil och kunna snabbladdas till 80 procent på en halvtimme.

Wolf kommer erbjudas med både bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift från två elmotorer som ska klara 0­–100 på 6,2 sekunder.

Alpha Motor Corporation säger att de nu håller de på att dra i gång tillverkningen och räknar med att kunna erbjuda Wolf till kunder i USA mot slutet av 2023.

Det nämndes ingenting om priset, men tidigare har det talats om ett startpris på 36 000 dollar, omkring 310 000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: