Andra Teslabranden på kort tid

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

1 apr 2016

För andra gången på kort tid har en Tesla Model S börjat brinna under laddning, den här gången i Sverige. Bara sekunder efter att det började ryka stod hela bilden i lågor och allt som återstår är förvridna aluminiumdelar, skriver Sundsvalls Tidning.

Haverikommissionen och tekniker från Tesla i Norge utreder branden i Ånge på påskdagen. De vill inte tala med media, men ägarens son säger till tidningen att bilen stod på laddning i ett uttag på 16A.

Bilen, som även användes som taxi, var extrautrustad och Mats Öberg säger att biltillverkaren har ställt frågor kring just det.

– Jag blir lite irriterad när Tesla ifrågasätter om den extra utrustningen är felmonterad. Det ju samma utrustning som används av taxibilarna i Stockholm, säger han till Sundsvalls Tidning.

– Nu sitter jag i bilen hem till Stockholm och funderar vad som hänt om det börjat brinna när jag snabbladdat den. Brukar ta en liten sovstund där den laddas.

Men trots att det är den andra Teslabranden på kort tid är sådana mycket ovanliga. Tesla har inga uppgifter om andra bränder, förutom den som inträffade vid en snabbladdare i Norge vid årsskiftet.

UPPDATERING

Teslas PR-avdelning i Sverige har nu skickat ett uttalande.

I söndags kväll uppstod en brand när en Tesla laddades hemma med hjälp av en förlängningssladd som inte tillhandahållits av Tesla. Vi håller på att undersöka händelsen men i nuläget finns det ingen indikation på att en Tesla-komponent orsakat branden. Fordonet användes för kommersiellt bruk och innehöll eftermarknads-ändringar i elsystemet, inklusive en AC-inverter och elektronik som placerats i en mittkonsol från eftermarknaden. Teknikerna på plats kan bekräfta att batteriet är i bra form och att det inte var involverat i branden. Ingen kom till skada.”

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: