Audi bekräftar igen – då kommer sista fossilbilen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 mar 2024

När det kom uppgifter om att Mercedes och Audi bromsade in satsningen på elbilar fick det stort genomslag. Båda tillverkare hade satt upp mer eller mindre tydliga mål kring när det endast skulle vara eldrift som gäller. I alla fall för den europeiska marknaden.

Men i alla fall för Audis del ser det ut att ha handlat om ett missförstånd. För nu bekräftar Audis chef Gernot Döller att den tidigare utstakade vägen för hur utfasningen av fossilbilar ska ske fortfarande gäller. Alltså att den sista modellen med förbränningsmotor lanseras 2026 och från 2033 är det endast eldrift som gäller för Audi.

Audis chef Gernot Döllner.

Utöver det bekräftade Gernot Döller också att Audi planerar att lansera 20 modeller fram till 2025. Det handlar då inte bara om helt nya bilar utan även uppdateringar av befintliga modeller. Tidigare har det hetat att hälften av dem kommer vara helt eldrivna modeller. Någon information om fördelningen av olika drivlinor gavs nu inte.

Men Audi lovar att det kommer finnas eldrivna versioner inom alla tillverkarens kärnsegment senast 2027. Det innefattar även en eldriven modell som är mindre än dagens Q4 e-tron, som är Audis instegsmodell bland elbilar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!