Audi Q6 e-tron blir billigare och bakhjulsdriven

Joakim Dyredand

Joakim Dyredand

29 maj 2024

Nu får de fyrhjulsdrivna prestandamodellerna av Audi Q6 e-tron sällskap av en bakhjulsdriven version. Den får det något förvirrande namnet Q6 e-tron performance – men i det här avseendet ska vi alltså tänka på prestanda i form av räckvidd.

Med bakhjulsdrift och ett nyutvecklat litiumjonbatteri med en total bruttokapacitet på 100 kWh (94,9 kWh netto) har Q6 e-tron performance en räckvidd på upp till 639 kilometer enligt WLTP, vilket är längst i Q6 e-tron-familjen.

Vid världspremiär i mars i år presenterades två varianter: Q6 e-tron quattro med en systemeffekt på 285 kW och sportiga SQ6 e-tron med en systemeffekt inklusive launch control på 380 kW.
Nytillkomna Q6 e-tron performance har en kompakt och kraftfull permanentmagnetsynkronmotor (PSM) ger en systemeffekt på 240 kW och accelererar från 0 till 100 km/h på 6,6 sekunder.

Q6 e-tron performance kan nu beställas för 825.000 kr i standardutförande och 839.000 kr i den välutrustade Proline-versionen. Leveranserna av den bakhjulsdrivna versionen planeras till tredje kvartalet i år, medan de första quattro-versionerna beräknas kunna levereras i augusti.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!