Annons:

Även Sony satsar på Teslas laddstandard i USA

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 sep 2024

Under namnet Afeela gör elektronikjätten Sony tillsammans med Honda en satsning på elbilar. Ett koncept på en sedan har visats upp och märkets ska lanseras först i USA och Japan, och sedan även här i Europa. Då med en affärsmodell där bilen hyres ut till kunder längre än vad vi är vana vid med dagens leasingavtal. Upp till tio år ska kunder kunna hyra deras bilar, som hålls aktuella genom uppdateringar enligt Afeela.

Efter att det länge varit tyst kring satsningen kommer nu en nyhet vad gäller laddningen. Modellerna från Afeela kommer använda Teslas amerikanska standard NACS och genom det alltså kunna ladda vid Superchargers. De senaste månaderna har allt fler tillverkare meddelat att de kommer ställa om till NACS i USA. Bilarna från Sony och Honda blir den första japanska biltillverkaren att anamma standarden på den amerikanska marknaden.

Samtidigt meddelas också att Afeela kommer öppna orderböckerna för sedanmodellen i USA någon gång under första halvåret nästa år. Men leveranserna väntas kunna dra igång där först under början av 2026. Någon ny information om när vi kan få se bilar från Afeela här hos oss har inte meddelats.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: